Olika truckar med dess användningsområden

Den minsta varianten, som många felaktigt kallar för truck, är en palldragare. Det är en liten handdragen “truck”, där man kan hissa upp gafflarna för att sedan för hand dra pallen till den plats man vill.

Egentligen är en truck ett fordon som är motordrivet, som används vid lastning och lossning, därför räknas inte “handtrucken” in här. En truck är vanligtvis utrustat med så kallade gafflar, för att kunna lyfta olika lastpallar. Dock kan på vissa truckar dessa gafflar bytas ut mot andra anordningar. Rullgrip, flatlyft, bal- eller timmergrip och storsäcksgrip hör till de vanligaste.

Olika modeller av truckar

Motviktstrucken är den allra vanligaste modellen. Den är konstruerad med ett stålchassi och går på lufttrycksdäck. Detta är den enda modell man kan köra utomhus med, och beroende på däck, på de flesta underlag. Motviktstrucken används mycket till att lyfta containrar, men även pallar och annat gods. Användningsområdet beror på hur stor trucken är.

Smalgångstruck är en vanlig modell inom lager och logistik. Som det hörs på namnet, är det en smidig truck i smala gångar. Detta för att trucken i sig inte är så bred, plus att den lyfter upp och ned pallar och annat i sidled. Perfekt för lager med smala gångar.

Plocktruck – en truck med korg för föraren. Denna är också mycket användbar inom lagerarbete. Den som kör trucken kan åka med en korg upp till hyllor högt upp, för att plocka de varor som efterfrågas. Kanske kan man hinna med att surfa in på 247gratisspins.se för att spela lite mellan hyllraderna också.

Skjutstativstruck är även den populär inom lager och logistik. Den är utrustad med stativ som går på flera delar av teleskoparmar. Den kan hämta till exempel pallar väldigt högt upp, och den kan snurra på stället. Det innebär att den kan svänga enkelt i trånga utrymmen, vilket gör den idealisk för lagergångar.